MM, DM, SM, Ranking ja vähän muutakin

Kesä on jo pitkällä ja niin H-venekausikin. Neljä ranking-kisaa on käyty Casseli Race Lahdessa, ranking-kisa Tampereella, Helsinki regatta ja Hangon regatta. Kolmea ensimmäistä kisaa hallitsi Team Wenda, ottaen kolme voittoa ja vakuuttavan johdon rankingissa. Hangossa voiton vei Huuhka. Hangon regatan tulokset eivät ole suoraan ranking tulokset, koska regatta tuloksissa ei ole poisheittoa vielä neljästä lähdöstä kuten ranking säännöt määräävät. Laskettaessa huonoin sija pois on ranking tilanne ennen ensi viikonlopun Porin SM-kisoja seuraava: FIN-958 2,25p, FIN-959 8,75p, FIN-957 10p, FIN-961 10p…

Team Wenda on niittänyt mainetta myös ulkomaan vesillä. He kävivät niistämässä tanskalaisia aina Höj Jenseniä myöten voittamalla DM-regatan, vaikka palkintojahan Tanskassa ei ulkolaisille jaeta.
Wendan hieno tahti jatkui myös MM-kisoissa Hollannissa, josta tuomisina vaiherikkaan regatan jälkeen oli pronssi mitalit! Onneksi olkoon vielä kerran. Pieni herpaantuminen viimeisenä kilpailupäivänä vei Wendalta jopa mahdollisen mestaruuden. Regatan erikoisuus ei ollut se, että Höj Jensen voitti, vaan tapa millä se tuli. Nimittäin juuri ennen viimeisen päivän ensimmäistä lähtöä tuli Höj Jensenin masto alas, etuvantin mastohelan petettyä ja näytti, että mestaruus meni siinä. Mitä vielä! Kolminkertainen maailmanmestari itsekin, Morten Nielsen oivalsi keinon mestaruuden saamiseksi Tanskaan. Hän lainasi oman veneensä Team Höj Jensenille, joka kiitti ottaen seuraavassa lähdössä viidennen sijan ja varmistaen sillä käytännössä mestaruuden itselleen.
Rannassa alkoi sitten massiivinen jonotus Juryn juttusille protestein ja hyvityspyynnöin. Kaikki muut kuuden parhaan joukkoon sijoittuneet venekunnat protestoivat vuorollaan, paitsi Wenda, joka hyväksyi erittäin urheilullisen ratkaisun. Tanskalisilla oli nimittäin muistissa ennakkotapaus vastaavasta Pekingin Olympiaregatasta, jossa tanskalainen 49 porukka rikkoi veneensä ja he purjehtivat mitalilähdön Kroatialaisten veneellä napaten Höj Jensenin tapaan voiton.
Joidenkin kovasta yrityksestä huolimatta Höj Jensen otti seitsemännen maailmanmestaruutensa.

Ensi viikonloppuna Porissa siis kisataan suomenmestaruudesta, eli kaikki joukolla mukaan. Ilmoittautumisaikaakin on pidennetty 22.8. saakka, jota mattimyöhäisetkin ehtivät mukaan. Tiedossa on maailmanluokan vauhtia Team Wendan johdolla, jota muut lähtevät innolla haastamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *