Merith Suomenmestariksi 2021!

Vuoden 2021 H-veneiden suomenmestaruus kilpailut purjehdittiin Kuopiossa 20-22.8.

Voittoon Purjehti Turun pursiseuraa edustava FIN 864 Merith, Teppo Järä miehistönään Ville Ruusunen, Roosa Juup sekä Markus Söderlund.

Rauman purjehdusseuraa kisoissa edustaneet Ville Ämmälä, Pekka Ämmälä ja Toni Kujansuu saavuttivat hopeaa FIN 946 Vinga veneellään. Pronssia saavutti Helsingfors Sägelklubb:ia edustava FIN 961 Cascade, Stefan Winqvist miehistönään Tommy Andersson ja Alf Renvall. Muut palkitut venekunnat olivat: 4. Team Singha, Erik Hagström, Carl Erik Hagström sekä Heikki Haimakainen; 5. Katarina, Timoleon Caravitis, Pekka Annunen, Jukka Jaskari; 6. Royal Surfer, Pauli Immonen, Peter Lumme, Matti Juhannusvuori

TULOKSET

Kallavedellä olosuhteet olivat haastavat, tuulen nopeus vaihteli 4:n ja 12:m/s välillä. Kilpailussa purjehdittiin 7 lähtöä. Viimeistä suunniteltua lähtöä ei saatu sunnuntaina purjehdittua tuulen puutteen vuoksi. Hopealle sijoittuneen Raumalaisvenekunnan kokonaispistemäärä oli kisojen pienin, mutta poisheiton turvin Turkulaisvenekunta ylsi voittoon kolmen pisteen marginaalilla. Järä miehistöineen kirkasti nyt vuonna 2019 saavutetun SM hopeamitalin kullaksi ja näin ollen johtaa myös ranking sarjaa. (Ranking tilanne on päivitetty ranking sivulle).

Merithin kippari Teppo Järä kommentoi Suomenmestaruutta seuraavin sanakääntein: ”Meidän vuosia kestänyt pitkäjänteinen työ palkittiin nyt Suomen mestaruudella. Avaintekijöitä menestykseen ovat varmasti ajatuksella treenaaminen ja hyvä tiimihenki. Olemme purjehtineet nousujohteisesti samalla miehistöllä nyt viisi kautta ja koko ajan olemme menneet hitaasti, mutta varmasti eteenpäin. Kokonaisuus on kehittynyt joka osa-alueella, mutta Kuopion haastavat olosuhteet kyllä tuottivat päänvaivaa. Pääsimme melko hyvin irti muista, kun tuulta oli enemmän, mutta shiftien ja paine-erojen kanssa oli haasteita (niinkuin varmasti aika monilla muillakin). Vinga pystyi ajamaan silti tasaisesti ja antoi todella kovan vastuksen ihan loppumetreille asti!”

H-veneliitto rohkaisee uusia ja uinuvia venekuntia osallistumaan aktiivisesti kilpailutoimintaan. Kuopiossa muutama tuore venekunta väläyttelikin lupaavasti vauhdikasta menoa!

H-veneiden kilpailukausi jatkuu Naantalissa 18-19.9 lyhytrata luokkamestaruus kilpailuissa, kaikki mukaan hienoon kauden päätökseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *