MM-kisat Warnemunde

Tämän kesän MM-regatta käytiin Warnemundessa Saksassa. Kova tuulinen viikko päättyi jo jopa tylsästi Tanskan Claus Höj Jensenin voittoon, ties monennenko kerran. Toki tällä kerralla voitto marginaali oli lähes pienin mahdollinen, eli samoissa pisteissä ollut Anders Bertelsenin miehistö jäi toiseksi vain yhden lähtövoiton vähemmällä sarjalla.

Suomalaisista venekunnista parhaiten purjehti Roope Heikkilän venekunta tasaisella sarjalla sijoittuen kahdenneksitoista. Jari Saarisen venekunta oli 16. ja Team Eagle Marine 18.

Saksalaista tarkkuutta noudatettiin osassa kisojen toiminnoista, kuten mittauksissa, mutta jossain vähän lipsuttiinkin. Lähes kaikki tilaisuudet alkoivat noin ajallaan, eikä radallakaan lautakunta ollut aina aivan hereillä varsinkaan lähtölinjan osalta.

Pursiseuralle saavuttaessa Saarisen Jari tokaisi, että Dubaihinko me ollaan tultu. Sen verran hulppealta miljöö näytti. No siihen se sitten jäikin. MM-kisojen liittäminen ison tapahtuman, niin kuin nyt Warnemunde viikon yhteyteen ja tuominen vielä yli suureelliseen satamaan, vie ison osan kisan tunnelmasta ja yhteisöllisyydestä. Satamassa ei ollut käytännössä pursiseuraa eikä varsinaista purjehtijoiden kokoontumispaikkaa lainkaan. Lautakunta ja osa muustakin henkilökunnasta oli roudattu BYC:ltä Berliinistä kisoja järjestämään. Kaljaa toki riitti, niin ettei kaikkea jaksanut edes juoda. Positiivista oli kaljan kanssa tarjottu after race keitto, josta toki olisi purjehtijoita voinut ensimmäisinä päivinä hiukan informoida.

Mielipide kisajärjestelyistä on tietysti jokaisen oma ja henkilökohtainen. Omasta mielestäni tämän vuotinen regatta ei jää klassikoiden joukkoon. Ensi vuonna Malcesinessä fiilis on varmasti toisenlainen.

pj Pihvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *