MM-kisat Pori 2024 ja Suomen karsinta

Sosiaalisessa mediassa käytävän keskustelun selventämiseksi, tässä vähän infoa MM-kisojen karsinnasta ja muustakin.
Maksimi osallistujamäärä H-veneiden maailmanmestaruuskilpailuihin vuosittain on 72 venettä. Näistä yksi paikka kuuluu edellisen vuoden maailmanmestarille ja toinen IHA:n, eli kansainvälisen H-veneliiton puheenjohtajalle. Loput paikat jakautuvat niiden maiden kesken, joilla on virallinen kansallinen H-veneliitto. Kunkin maan maksimiosallistuja määrä muotoutuu edellisen vuoden kansallisen liiton jäsenmäärien suhteessa. Suomen kiintiö 2023 oli 12 venekuntaa. Kuitenkin, niin että jollei maksimi venemäärä täyty järjestävän maan kansallinen liitto yhdessä IHA:n kanssa jakaa villejäkortteja ensisijaisesti niiden maiden edustajille, joilla ei ole omaa kansallista H-veneliittoa ja sen jälkeen kullekin jäsen maalle, heidän hakemuksensa mukaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Suomesta osallistuvien veneiden määrä voi liikkua kolmenkymmenen paikkeilla tai ylikin.

Suomen karsinta järjestelmä on jo vuosia ollut seuraava.
Edellisen vuoden Ranking-sarjan sijoitus yksi kolmasosa ja MM-kisa vuoden kaksi ensimmäistä Ranking-kisaa yksi kolmasosa kumpainenkin. Eli Ranking sijoitus löytyy kotisivultamme kohdasta Ranking ja nuo kaksi ensi kesän kisaa ovat Kommorori-race Lahti toukokuussa ja Helsinki regatta kesäkuussa. Villejäkortteja voidaan myöntää erikoistapauksissa myös karsintaan osallistumattomille venekunnille, jos he pystyvät muulla tavalla vakuuttamaan IHA:n kyvyistään purjehtia maailmanmestaruuskilpailujen vaatimalla tasolla.

Mukaan halutaan mahdollisimman vahva ja laaja osallistujakaarti niin Suomesta kuin muistakin maista.

Ilmoittautumisproseduurin muuttuminen Manage2Sailiin ilmoittautuu jokainen halukas sitä kautta kilpailuun ja jos IHA:n mielestä kriteerit osallisumiselle/villillekortille eivät täyty osallistumismaksu palautetaan täysimääräisenä. Joten tervetuloa niin vanhat kuin uudet H-venekunnat Lahteen ja Helsinkiin Porin kisapaikkaa jahtaamaan. Ja yhtä lailla kaikki ovat tervetulleita muihinkin Ranking-kilpailuihin.

Muita huomioitavia seikkoja ovat: MM-kisoissa koko miehistön pitää olla Suomen H-veneliiton jäseniä kuten myöskin SPV:n alaisen seuran jäseniä.(karsinta vaiheessa riittää veneen kipparin jäsenyydet). Veneen ja purjeiden tulee luonnollisesti läpäistä MM-kisojen mittaukset. Kaikissa purjeissa tulee olla IHA:n purjeblommi tai IHA:n purjetarra.
Lisäksi miehistön maksimiyhteispaino saa olla 300kg.(punnitus mittausten yhteydessä ennen kilpailun alkua)

Vielä infoa Classikko sarjasta kyselleille. Viralliset MM-kisasäännöt eivät tunne Classikko termiä, joten virallista sarjaa ei ole mahdollista järjestää, mutta jos ilmoittauneiden/mukaan hyväksyttyjen joukossa Classikkoja on voidaan varmasti epävirallisia palkintoja Suomen H-veneliiton taholta harkita. On MM-kisoissa hullummistakin asioista palkintoja jaettu. Tärkeintä on purjehdustaito eikä veneen ikä!!

Talven aikana kaikki laittamaan kalustonsa ja itsensä kuntoon ja kesällä radalle.

Mukavaa Joulun odotusta kaikille, terveisin pj Pihvi

p.s. Jos kysyttävää niin…0500550572 tai jlind@planet.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *