Kommodori race 2024

Kauden avaava Kommodori race kisattiin Lahdessa menestyksekkäästi 18-19.5.2024.

Lähtöviivalle saapui mukavat 19 H-venekuntaa ja ilahduttavasti mukana oli myös uusia venekuntia! Aurinko helli kisaajia koko viikonlopun ajan, tuultakin oli lopulta ihan mukavasti. Päivien ensimmäiset lähdöt purjehdittiin haastavissa, erittän vaihtelevissa tuulissa, mutta keli tasoittui päivän edetessä molempina päivinä. Ensimmäisen kisapäivän jälkeen nautittiin Myllysaaressa grillattavista sekä mahtavista hana oluista. Grillijuhlan jälkeen päästiin  vielä saunaan puimaan päivän kisoja. Mahtavat järjestelyt, suuret kiitokset LPS:lle.

Toisen päivän lähtöjä jouduttiin hieman odottelemaan tuulen puutteen vuoksi. Tuuli kuitenki virisi ja radalle päästiin pienen odotuksen jälkeen kisaamaan. Lähdöt olivat tiukkoja ja ensimmäisen lähdön yleisen takaisin kutsun jälkeen lautakunta turvautui mustaan lippuun.

Kilpailun voittoon purjehti FIN 959, Jari Saarinen, Sami Ekbald sekä Peter Lumme. Hopealle FIN 949 Roope Heikkilä, Jere Mikkola Alvar Suonpää Sekä Pessi Salmela. Pronssille Stefan Winqvist, Tommy Andersson sekä Harri Raikamo. Ensimmäisen päivän jälkeen johdossa ollut FIN 917, Sakari Laulajainen, Tuomo Netola sekä Kennet Rehn, jäivät niukasti 4. sijalle.

Tulokset: manage2sail